Reteta de post

În ultimul timp a început să mă pasioneze gătitul și îmi place să urmăresc diferite rețete, deja încercate, pe care să le fac și eu. De cele mai multe ori rețetele sunt explicite pe ași distincți, așa că este destul de greu să dai greș. Rețeta de astăzi este extrem de simplă așa că dacă vreți o mâncare rapidă și aveți 80% din ingrediente vă puteți aventura să o faceți.
Rețeta mea se numește Mâncare de fasole și năut

Eu am folosit o conservă de fasole, o conservă de năut, o cutie de suc de roșii, o ceapă și un ardei iute roșu dacă vă place mâncarea picantă. Combinația perfectă este o cutie de fasole și una de năut. Eu am făcut o cantitate mai mare și din acest motiv am folosit 2. O cutie este din Kaufland și una din LIDL.
În primul rând tăiați ceapa mărunt și o puneți la călit într-un strop de ulei. Cât stă pe foc tăiați și ardeiul iute. Eu am preferat roșu pentru că pe lângă iuțeală are și un gust dulceag. Îl puteți înlocui cu un ardei gras dacă nu vreți ca mâncarea să fie picantă.
După ce s-a călit ceapa și a început să devină transparentă punem conserva de fasole iar pe cea de năut o scurgem de zeamă și punem doar boabele de năut. Fasolea este puțin mai moale iar năutul este puțin mai crunchy. Este o diferență de texturi și combinația este foarte plăcută. Folosiți cam jumătate din cutia de suc de roșii. Lăsați la foc mic 10 minute. O puteți folosi ca garnitură la carne sau să o serviți pur și simplu.
Poftă bună!


Comentarii

Trimiteți un comentariu