Hala metalica – un spatiu excelent pentru o ferma zootehnica

Cand eram mai mica treceam prin anumite localitati in care vedeam grajduri imense, intinse pe suprafete mari. Mereu imi intrebam parintii ce e in acele cladiri si imi spuneau ca sunt ferme de animale si pasari. Mereu aveam impresia ca acolo acele animalute sunt chinuite si ca nu au suficient spatiu pentru a trai in conditii cat de cat normale. Bineinteles ca nu ma asteptam sa fie ca in mediul lor natural, dar impresia pe care mi-o dadeau acele grajduri nu era una buna.



Acum, lucrurile s-au schimbat. Chiar zilele trecute am vizitat un prieten care are o ferma de pasari si m-am bucurat cand am vazut ca acum conditiile sunt altele fata de acum multi ani. Ferma lui este intr-o hala metalica imensa. Are o multime de spatii pentru toate pasarile, lumina naturala si tot ce e nevoie.

Acum vechile grajduri au disparut in cea mai mare parte si in locul lor vedem hale metalice care ofera conditii mult mai bune pentru o ferma zootehnica.
O ferma care este construita intr-o hala metalica are o multime de avantaje. Nu stiu cum sunt alte hale metalice folosite in acest scop, dar stiu cum sunt cele de la Frisomat.ro. Acestea au o multime de avantaje deosebit de importante.

Un prim avantaj e faptul ca ofera suficient spatiu. Asa cum spuneam si mai sus, acum nu mai vezi prin ferme animale si pasari atat de inghesuite ca inainte. Insa, depinde si de ce isi doreste clientul si de numarul de capete care vor locui pe o anumita suprafata.
Apoi un alt avantaj e faptul ca ele sunt usor de curatat si de intretinut. Podelele vechilor grajduri erau foarte greu de curatat. Acum insa, totul e mult mai simplu si mai rapid, deoarece usurinta curatarii se ia in calcul de la inceputul proiectului si sunt folosite panouri foarte netede. E foarte important ca animalele si pasarile sa traiasca intr-un mediu sanatos pentru a putea comercializa produse sanatoase.

Un alt avantaj al halelor metalice consta in faptul ca ele pot fi simplu de ventilat. Sistemele de ventilatie instalate de Frisomat.ro in halele pentru animale si pasari respecta cu strictete toate normele aflate in vigoare. Ventilatia se face prin trepte de ventilatie aflate in planul invelitorii, dar si prin ventilatoare automate daca e cazul.
Totodata, halele metalice permit si integrarea fonturilor de furaje in ferma, astfel incat hrana sa ajunga la pasari si animale simplu si eficient.
Halele metalice folosite in fermele zootehnice sunt si foarte bine izolate astfel incat sa asigure un climat optim indiferent de anotimp. Astfel temperatura va fi una stabila si in sezonul rece vei face economie de energie.

Cam atat despre avantajele halelor metalice folosite in domeniul zootehniei. Am vorbit strict despre avantajele legate de conditiile pe care le au animalele si pasarile din ferme, insa, tine cont si de avantajele pe care le au in general toate halele metalice (usurinta cu care sunt realizate, costuri reduse, rezistenta, economie de timp, etc.).

Comentarii